תל אביב קורות משפחה (שחורי) בת העליה השלישית 19ב

אודות זוסיה מתוך ספרו של אורי שפר ההגנה וה"הגנה" בעמקים ובגליל התחתון

תר"פ (1920) – תש"ח (1948), הוצאה עצמית, קרית טבעון, תשנ"ח (1998)

ציטוט 1 עמ' 78:

הפעילות הסדירה של ה"הגנה" בעיתות שלום היתה נתקלת בקשיים לא מעטים ולהרכב האוכלוסיה היה חלק בקשיים אלה. עם זאת, בואם לטבריה של מדריכים ומפקדים בעלי שעור קומה, הביא להתעוררות. הסקירה בספרו של נחום עבו מזכירה עליות וירידות ברמת הפעילות. בתקופות מסוימות עדים אנו לחדירתה של ה"הגנה" אפילו למעוזיהם של חוגי "הישוב הישן" והיא זכתה להסכמה לפעולתה מצד מנהיגים רוחניים מקומיים מאותם חוגים.

כבר לפני מאורעות תרפ"ט, בשנת 1927, נשלח לטבריה מפקד-מדריך ראשון מהחוץ: זוסיה שחורי. עליו נאמר כי היה "מפקד טבריה והסביבה".

 

ציטוט 2 עמ' 144:

יש תעודות רבות על מדריכים נודדים אשר היו והדריכו בישובים השונים. לצורך זה הם עברו וסבבו מישוב לישוב. אין ספק בכך שללא פעילות כלשהי של מישהו מרכזי, לא היה אדם עוזב את ביתו והולך להיות נע ונד.

 

ציטוט 3 עמ' 170:

יוסף פרומקין טוען בזכרונותיו כי מיד בחלוף מאורעות תרפ"ט, החלו להרחיב ולהעמיק את מערכת האימונים. בעמק הירדן התקיים "קורס ברמה גבוהה ביותר" בהדרכת אברהם גליקמן. מצויות רשימות המפרטות פעילותם של מדריכים מרכזיים שנשלחו לישובים. מוזכרים: אליהו בן גרא, יהודה הלפרין, אהרן ניב, לוי אברהמי, י. כרמי, צבי איילון, שחורי ואחרים. ההדרכה ב"התיישבות העובדת" איננה דבר של מה בכך והמדריך צריך להתאים את עצמו ל"רוח העמק" .... עם כניסתו של נחום שדמי לתפקידו כמפקד גוש הגליל התחתון, גברה בו פעילות ההדרכה.

מידע-נוסף2

תל אביב קורות משפחה (שחורי) בת העליה השלישית 19

זוסיה יהושע שורצמן/שחורי בן 22. הצעיר יפה התואר,…

תל אביב קורות משפחה (שחורי) בת העליה השלישית 19א

על גב התמונה – מכתב קצר אך עצום…

תל אביב קורות משפחה (שחורי) בת העליה השלישית 19ב

אודות זוסיה מתוך ספרו של אורי שפר ההגנה…